15 Μαρ 2007

Προβολή : The Fountain

H Ν.Υ.Χ.Τ.Α., κολακευμένη σας ξαναπαρουσιάζει, πάντα με περηφάνεια, το τελευταίο πόνημα του Darren Aronofsky, The Fountain.




του Darren Aronofsky
με τους Hugh Jackman, Rachel Weisz
Παρασκευή 16 Μαρτίου
21:03':57''
Αμφ. 3
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας







Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι...

9 Μαρ 2007

Αναβολή Προβολής

Μετά το όργιο αστυνομικής βίας στη χθεσινή πανεκπαιδευτική πορεία στην Αθήνα σχεδόν όλα τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας Ν.Υ.Χ.Τ.Α. θα αφιερώνουμε αυτές τις μέρες το χρόνο μας σε δράσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συμφοιτητές και συναγωνιστές μας.



Αποφασίσαμε λοιπόν να αναβάλλουμε τη σημερινή μας προβολή, αδυνατώντας να μείνουμε αδιάφοροι στα γεγονότα που συντάραξαν την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα που κυβέρνηση και αστυνομία επέλεξαν να αντιτάξουν στα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος.

Οι κινηματογραφικές ομάδες, στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, επιλέγουν να εκφράσουν τις πολιτικές και πολιτιστικές τους ανησυχίες και επιλογές μέσα από προβολές μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εντός κι εκτός των πανεπιστημιακών χώρων.

Δεν πρόκειται να υπογράψουμε δηλώσεις νομιμοφροσύνης, ούτε να μπούμε σε λογικές ανταγωνισμού με οποιοδήποτε κερδοσκοπικό φορέα. Οι στόχοι, η εμβέλεια και οι επιλογές της ομάδας υπακούουν στις προσωπικές αναζητήσεις των μελών της και βρίσκουν διέξοδο στις σκοτεινές αίθουσες των αμφιθεάτρων. Τα παιχνίδια της βιομηχανίας της τέχνης και οι κανόνες τους μας αφήνουν, εν πολλοίς, αδιάφορους. Η τέχνη δεν εξαργυρώνεται με ένα εισιτήριο. Δάφνη, ερχόμενη σε μια προβολή μας, θα μπορέσεις να το διαπιστώσεις κι εσύ. Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε, έχουμε πολλά να συζητήσουμε.

Η προβολή αναβάλλεται και δεν ακυρώνεται. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα.


Κινηματογραφική ομάδα Ν.Υ.Χ.Τ.Α.

5 Μαρ 2007

Προβολή Παρασκευής : The Fountain

Η Ν.Υ.Χ.Τ.Α. σας παρουσιάζει με περηφάνεια σε Avant Premiere το τελευταίο δημιούργημα του Darren Aronofsky, The Fountain, την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 20:03':57'' στο Αμφ. 3 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι φήμες που λένε πως θα παρευρίσκεται η Rachel Weisz και ο Hugh Jackman δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.






The Fountain

Παρασκευή 9 Μαρτίου

20:03':57''

Αμφ. 3

Παν. Μακεδονίας